Το βιβλίο του Ιώβ

Το βιβλίο του Ιώβ
Κωδικός Προϊόντος: gra1601
Διαθεσιμότητα: In Stock
Τιμή: 672,00€ 35,00€
ΕΚΠΤΩΣΗ 95%
Ποσότητα:     - Ή -   Λίστα Επιθυμιών

Σπουδαία μοναδική συλλεκτική έκδοση 4000 αριθμημένων αντιτύπων. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που η Ιερά Μονή του Όρους Σινά, έδωσε το δικαίωμα έκδοσης για κάποιο από τα πολύτιμα χειρόγραφα που βρίσκονται στη Βιβλιοθήκη της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω Βιβλιοθήκη, θεωρείται η δεύτερη σε γνωστικό πλούτο μετά από αυτή του Βατικανού. 
Ο Σιναϊτικός Κώδικας 3, είναι χειρόγραφο του 10ου-11ου μ.Χ. αιώνα, φιλοτεχνήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, κι αποτελεί μεταγραφή άλλου πρωτότυπου κώδικα του 4ου μ.Χ. αιώνα. Περιέχει το Βιβλίο του Ιωβ - το ποίημα αυτό "του πόνου και της ελπίδας" - αγαπημένο ανάγνωσμα των Βυζαντινών από την Παλαιά Διαθήκη.
Το συγκεκριμένο Σιναϊτικό χειρόγραφο κατέχει περίοπτη θέση μεταξύ των λεγόμενων "ιστορημένων" - εικονογραφημένων - χειρογράφων της Βιβλιοθήκης της Μονής. Εκτός από κείμενο κι ερμηνείες περιέχει 27 μικρογραφίες με στοιχεία κλασσικά και συγχρόνως εξπρεσσιονιστικά, με πρότυπα που ανάγονται ήδη στον 4ο μ.Χ. αιώνα. 
Χαρακτηρίζεται δε, από τους ειδικούς, μοναδικό ως προς τον τύπο της εικονογραφήσεώς του. Το έργο τυπώθηκε με την πλέον σύγχρονη μέθοδο εκτύπωσης, την Ομοιογραφία (facsimile) και συνοδεύεται από δύο τόμους (ελληνικά - αγγλικά) με εισαγωγικά κείμενα για την ερμηνεία του, καρπό του πνευματικού μόχθου των καλύτερων επιστημόνων του είδους. Η έκδοση διατίθεται σε καλαίσθητη χειροποίητη κασσετίνα μαζί με αριθμημένη, ονομαστική, εγγύηση συλλεκτικότητας υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ Ραϊθω κ.κ. Δαμιανό και σφραγισμένη με την από του 14ου μ.Χ. αιώνα, επίσημη σφραγίδα της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του όρους Σινά. (Από την παρουσίαση του βιβλίου)

info
Συγγραφέας 0
Σχήμα 0
Εικονογράφος 0
Εκδότης 0
Σελίδες 0
ISBN 0
Ηλικίες 0

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

CaptchaCopyright By ParapenteBooks
Parapentebooks © 2021.