• Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΡΗΣ

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΡΗΣ είναι το κορυφαίο έργο ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους Αμερικανούς συγγραφείς. Ο Κιμ Στάνλεϋ Ρόμπινσον δημιούργησε ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας στα όρια του “πιθανού”, χρησιμοποιώντας όλα τα τελευταία δεδομένα της τεχνολογίας και επιστημονικές ιδέες που θεωρητικά είναι εφικτές.

Το βασικό πλαίσιο του έργου στηρίζεται στον αποικισμό του Άρη. Μια ομάδα από εκατό επιστήμονες, επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια επιστημονικής κατάρτισης αλλά και “πολιτικής ορθότητος” καταφθάνουν στον Άρη. Μόνο που ο Άρης είναι η μεγάλη πρόκληση για τη ρήξη με τα κατεστημένα γήινα πρότυπα και τη δημιουργία μιας άλλης κοινωνικής οργάνωσης και ενός άλλου τρόπου ζωής και αξιών. Και η πλειοψηφία των ανθρώπων που πήγαν εκεί ήταν αρκετά ικανοί να ξεγελάσουν τις επιτροπές αξιολόγησης για τις βαθύτερες σκέψεις τους...

Ο Ρόμπινσον χρησιμοποιεί μια μυθοπλασία βαθύτατα συναρπαστική για να καταγράψει τα ανθρώπινα πάθη, τον έρωτα, τις παραμέτρους της πολιτικής και της εξουσίας, τον ανταγωνισμό και τέλος τη ρήξη, την επανάσταση. Η ματιά του είναι εξαιρετικά διεισδυτική στην ανθρώπινη ψυχολογία και βαθύτατα στοχαστική στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΡΗΣ κέρδισε τη μεγαλύτερη διάκριση στο χώρο της λογοτεχνίας της ε.φ.: το ΝΕΜΠΙΟΥΛΑ του 1993, το βραβείο που απονέμει η ΕΝΩΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ Ε.Φ.

 

“Το καλύτερο μυθιστόρημα καθαρής επιστημονικής φαντασίας που έχω διαβάσει εδώ και χρόνια, ένα βιβλίο τόσο γεμάτο με απίστευτη ανθρώπινη πλοκή, τεχνολογικές λεπτομέρειες, εκστατική απεικόνιση του διαστήματος, εκπληκτική ιστορική επισκόπηση και έντονη πνευματική ανάταση...”

                 Μάικλ Μπίσοπ, Science Fiction Age

 

“Όχι μόνο το καλύτερο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που έχει γραφεί ποτέ για τον Άρη αλλά και ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα πολιτικής ε.φ. που έχει ποτέ κυκλοφορήσει στην αγγλική γλώσσα. Αναγνώστες από ένα ευρύ φάσμα λογοτεχνικών προτιμήσεων θα το απολαύσουν.”

                 New York Newsday

 

“Ένα μυθιστόρημα που σε απορροφά… μια επιστημονικά καταρτισμένη φαντασία σπάνιας φιλοδοξίας.”

                 The New York Times Book Review

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΡΗΣ

  • 0,00€
  • 0,00€