δείτε επίσης:

Το Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας

Το Ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας
Συγγραφέας: ΜΑΡΚ-ΤΟΥΕΗΝ-MARK-TWAIN
Κωδικός Προϊόντος: 1078
Διαθεσιμότητα: In Stock
ξεφυλλίστε το βιβλίο  

Τιμή: 5,50€ 3,85€
ΕΚΠΤΩΣΗ 30%
Ποσότητα:     - Ή -   Λίστα Επιθυμιών

Ο Μαρκ Τουέιν είναι ο μεγάλος χρονικογράφος της υποκρισίας, της ματαιοδοξίας, και των εγκληματικών τάσεων του ανθρώπινου είδους. Από 

\

τους επιφανέστερους  εκπρόσωπους της αμερικανικής λογοτεχνίας, έχει μεταφραστεί και διαβαστεί από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. Δηκτικός, σαρκαστής, αλλά και ανθρώπινος, ο Τουέιν σαρκάζει και σαρκάζεται με ένα απολαυστικό τρόπο, που κάνει τα βιβλία του να διαβάζονται με απόλαυση. 

 

 

...Κοιτάζω το µεγάλο καταρράχτη. Νοµίζω πως είναι το πιο όµορφο πράγµα µέσα στο κτήµα.  Το καινούργιο πλάσµα τον λέει Καταρράχτες του Νιαγάρα. Αυτός δεν είναι λόγος,  είναι  ξεροκεφαλιά και βλακεία. Δεν προλαβαίνω να βαφτίσω τίποτα εγώ. Το καινούργιο πλάσµα βαφτίζει ό,τι πέσει  στο δρόµο του, πριν προλάβω να βγάλω άχνα.  Και µου λέει πάντα  την ίδια δικαιολογία – µοιάζει  µ’ αυτό το πράγµα. Παραδείγµατος χάριν, το ντόντο.  Λέει, πως µόλις  το δει κανείς, καταλαβαίνει αµέσως ότι «µοιάζει µε ντό- ντο». Κι αυτό το όνοµα θα πάρει  οπωσδήποτε. Δεν µ’ αρέσει  να τσακώνοµαι για τέτοια πράγµατα και δεν βγάζει  και πουθενά... Ακου ντόντο. Όσο µοιάζω εγώ µε ντόντο  άλλο τόσο µοιάζει  κι αυτό...

ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ

Αυτή η σαρκαστική, και με καυστικό χιούμορ αντιμετώπιση του προπατορικού αμαρτήματος και της ιστορίας των δύο πρώτων εκπροσώπων του ανθρωπίνου γένους είναι μια απολαυστική ματιά στις σχέσεις ανδρών και γυναικών. Ο Τουέιν αφηγείται γλαφυρά τις διαφορετικές αντιλήψεις που προκύπτουν για τα γεγονότα της δημιουργίας του κόσμου και η ανατρεπτική ματιά του, προκαλεί αβίαστα το γέλιο του αναγνώστη.

Αλλά μαζί, συνυπάρχει μια αφοπλιστική τρυφερότητα, κάνοντας αυτό το κείμενο βαθύτατα προοδευτικό και δοξαστικό για την ισότητα των δυο φύλων.

Μαζί, δυο ακόμη ευφυέστατα σατιρικά διηγήματα του Μαρκ Τουέιν, δηκτικά και ευθύβολα:

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Κ. ΜΠΛΟΚ

ΤΑ ΒΑΣΑΝΑ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

info
Συγγραφέας ΜΑΡΚ ΤΟΥΕΗΝ, MARK TWAIN
Σχήμα ΣΧΗΜΑ 21Χ14
Εικονογράφος 0
Εκδότης 0
Σελίδες 96
ISBN 0
Ηλικίες 0

Γράψτε μια κριτική

Το Όνομά σας:


Η Κριτική σας: Σημείωση: Η HTML δε μεταφράζεται!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

CaptchaCopyright By ParapenteBooks
Parapentebooks © 2024.